fbpx

   

[email protected] +38162222909
 • AWESOME
 • 170
  Skočite tandem skok iz aviona zajedno sa svojim instruktorom i uživajte u naletu adrenalina!
 •   Slobodan pad 30-40 sec

    Let avionom 25-35 min

    Let padobranom 10 min

    Lični instruktor

   Video

    Eksterni video

   

   

 • EXTREME
 • 210
  Zabeležite sve uzbudljive trenutke svog tandem skoka kamerom montiranom na ruci vašeg instruktora!
 •   Slobodan pad 30-40 sec

    Let avionom 25-35 min

    Let padobranom 10 min

    Lični instruktor

    Video

   Eksterni video

   

   

 • ULTIMATE
 • 320
  U društvu je zanimljivije! Skočite sa tandem instruktorom i još jednim padobrancem koji snima vaš skok iz druge perspektive!
 •   Slobodan pad 30-50 sec

    Let avionom 25-40 min

    Let padobranom 10 min

    Lični instruktor

    Video

    Eksterni video

Zašto da skočim

Zakoračite u svet padobranstva na najbrži i najlakši mogući način – kroz tandem skok! Osetićete sve što osete iskusni padobranci na vašem prvom skoku: Ubrzanje i buku motora dok avion poleće, lepotu Beograda dok ga gledate kroz prozor letelice koja vas penje na visinu, nalet hladnoće kada se vrata otvore i sedite na njihovoj ivici znajući da napuštate avion u narednih par sekundi, prvi trenutak koji vam deluje kao večnost kada se pustite od aviona i krenete da padate, nalet adrenalina dok padate ka zemlji terminalnom brzinom, i apsolutni mir i tišinu kada se padobran otvori iznad vas. Kada ste pod kupolom, dobićete priliku da upravljate padobranom sami i napravite par zaokreta, ali ne brinite, vaš instruktor će biti (bukvalno) iza vas sve vreme. A kada sletite i kada vas adrenalinski nalet pusti posle par sati, shvatićete da ste prišli pravom letenju onoliko blizu, koliko jedan čovek moze da pridje.

DA LI STE SPREMNI ZA UZBUĐENJE? POZOVITE NAS I ZAKAŽITE AVANTURU VAŠEG ŽIVOTA!

Najčešće postavljena pitanja

Kako da se obučem za tandem skok?

Trenerka ili druga odeća koja vam ne ograničava kretanje i patike su najbolji izbor za tandem skok. Laka jakna može biti potreba ukoliko je hladno vreme. Neka vam udobnost odeće bude prioritet – izgledaćete super dok skačete iz aviona bez obzira na to šta nosite. Odeća sa kapuljačom nije dozvoljena pošto će vam kapuljača smetati u toku slobodnog pada, kao ni papuče ili sandale, zato što mogu izazvati probleme prilikom sletanja. Duga kosa bi trebalo da bude vezana, a nakit, mobilne telefone, i foto aparate treba ostaviti na zemlji.

Da li mogu da povedem porodicu i prijatelje sa sobom?

Slobodno povedite vama drage ljude sa sobom na aerodrom, čak su dobrodošli i da slušaju obuku na zemlji sa vama. U avionu vam, nažalost, ne mogu praviti društvo, pošto su sva mesta rezervisana za padobrance. Dok ste vi u vazduhu, vaši drugari se mogu opustiti u aerodromskom restoranu, i mogu vam se pridružiti na livadi nakon sletanja. Imajte na umu da bez obzira na to što je dozvoljeno dovesti decu i kućne ljubimce, Lisičji jarak je aktivan aerodrom na kome pristup pisti i ostalim mestima koje zahtevaju poseban oprez nije fizički ograđen, tako da ih morate držati pod strogim nadzorom zarad bezbednosti svih na aerodromu.

Koliko sve to traje?

Vaša obuka na zemlji i opremanje će trajati otprilike 30 minuta, penjanje na visinu između 25 i 35 minuta, u zavisnosti od visine, i sam slobodan pad i vožnja padobranom otprilike 7-10 minuta. Iako je tehnički moguće završiti sve i otići sa aerodroma za sat i po, savetujemo vam da se opustite, dođete na aerodrom ranije, i ostanete posle svog skoka – naš aerodrom je veselo i opuštajuće mesto i nema potrebe da žurite kroz najbolje iskustvo vašeg života.

Da li je potrebna neka priprema pre dolaska na aerodrom?

Nikakva posebna priprema pre dolaska vam nije neophodna, preporučujemo da se naspavate noć pre i da imate lagan obrok pre dolaska na aerodrom. Ako ste umorni, gladni, ili mamurni od prethodne večeri, to neće nimalo poboljšati vaš doživljaj skoka. Takođe, imajte na umu da ste tokom vašeg skoka učenik a ne putnik – konzumiranje alkoholnih pića pre skoka nije dozvoljeno 🙂

Mogu li da ponesem mobilni telefon / kameru za snimanje skoka?

Ne dozvoljavamo našim tandem učenicima da nose uređaje za snimanje skoka sa sobom, predmeti koji ispadnu sa nekoliko stotina metara mogu ozbiljno da povrede ljude na zemlji, a uređaji prikačeni na telo bez specijalnih nosača mogu da se zapetljaju za delove padobrana u toku procesa otvaranja. Nudimo tandem pakete sa profesionalnim snimcima, sa kamere montirane na ruku vašeg tandem instruktora pomoću specijalnog nosača, ili sa eksternom kamerom – iskusni padobranac će leteti pored vas i snimati vaš skok. Profesionalno montirani video će vam biti dostavljen par dana nakon vašeg skoka.

Koja je obuka potrebna za tandem instruktora?

Svi naši tandem instruktori su veoma iskusni padobranci sa više decenija u ovom sportu, i ovlašćeni su od strane nacionalnih vazduhoplovnih vlasti da vrše dužnost tandem instruktora. Da bi neko dobio licencu tandem instruktora, potrebno je da ima padobransku dozvolu D kategorije (minimum 500 skokova), da ima zvanje instruktora padobranstva, da odsluša specijalni kurs koji organizuje proizvođač tandem padobrana, i na kraju da položi ispit za tandem instruktora. Sve u svemu, u sigurnim ste rukama.

Da li će me zdravstveno stanje sprečiti da skočim tandem skok?

Ne postoje neki specijalni lekarski pregledi koje treba da odradite pre nego što postanete tandem učenik. Imajte na umu da ukoliko ste prehlađeni ili imate zubobolju, možete osetiti bol i nelagodu zbog brze promene vazdušnog pritiska u toku skoka, tako da ukoliko ste prehlađeni ili vas boli zub, razmislite o promeni termina vašeg skoka. Ukoliko patite od hroničnih oboljenja ili redovno uzimate lekove, konsultujte se sa vašim lekarom pre vašeg skoka.

Šta ako padne kiša?

Padobranstvo, kao i svi vazdušni sportovi, je pod velikim uticajem meteoroloških prilika. Mnoge pojave, kao što su brzina vetra, tip i visina oblaka, ili bilo koji vid padavina mogu da uzrokuju odlaganje vašeg leta. Ukoliko vremenska prognoza nije idealna, javićemo vam dan pre vašeg skoka da li će termin vašeg skoka biti promenjen, ili možete da dođete na aerodrom, ali postoji verovatnoća da ćete morati da čekate da se vremenske prilike poboljšaju. Ni po koju cenu nećemo ugroziti vašu bezbednost izvođenjem skoka u lošim meteorološkim uslovima, nebo će uvek biti tu neki drugi dan 🙂